Arda'nın mutfağında ayva marmelatı nasıl yapılır?

Kış mevsiminin altın rengi lezzeti ayva, bu tarifte enfes bir marmelata dönüşüyor. Tarçın ve karanfilin aromatik dokunuşlarıyla zenginleşen bu ev yapımı marmelat, hem kahvaltı sofralarınıza hem de tatlı tariflerinize özel bir lezzet katacak.

18 Kasım 2025

Arda'nın Mutfağı'nda Ayva Marmelatı Tarifi


Ayva marmelatı, kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Hem kahvaltılarda hem de tatlılarda kullanabileceğiniz bu nefis marmelatı evde yapmak oldukça kolay. İşte Arda'nın mutfağından ayva marmelatı tarifi:

Malzemeler:

  • 1 kg ayva
  • 750 gr toz şeker
  • 1 adet limon
  • 1 çubuk tarçın
  • 4-5 adet karanfil
  • 1 litre su

Yapılışı:


  • Ayvaları güzelce yıkayın, kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın
  • Ayvaları küp küp doğrayın
  • Bir tencereye ayvaları alın, üzerine suyu ekleyin
  • Ayvalar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin
  • Pişen ayvaları blender ile püre haline getirin
  • Ayva püresini tekrar tencereye alın, şekeri ekleyin
  • Tarçın çubuğu ve karanfilleri ekleyin
  • Kısık ateşte, ara sıra karıştırarak 45-50 dakika pişirin
  • Son 5 dakikada limon suyunu ekleyin
  • Marmelat kıvam alınca ocaktan alın
  • Kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın

Püf Noktaları:


  • Ayvaların olgun ve taze olmasına dikkat edin
  • Marmelatın kıvamını kontrol etmek için bir kaşık marmelatı soğuk bir tabağa koyun, parmağınızla ortasından çektiğinizde iz kalıyorsa kıvamı tamamdır
  • Kavanozları sıcakken ters çevirip soğumaya bırakın

Bu nefis ayva marmelatını buzdolabında 6 ay boyunca saklayabilirsiniz. Afiyet olsun!

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;